mandag 9. februar 2009

kua


kom over ei fantastisk historie i sta, den må lesast!
sjå berre her:


Historien om kua
Kua er et husdyr…Men den kommer også utenfor huset.Og den lever ofte på landet,men den kommer også inn til byen,men bare når den skal dø.Men det bestemmer den ikke selv.

Kua har syv sider…Den øverste siden - Den nederste siden - Den forrerste siden - Den bakerste siden - Den ene siden - Den andre siden - Og den innvendige siden.

På den fremste siden sitter hodet…Og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på.Hornene er av horn å er bare til pynt.De kan ikke bevege seg,men det kan ørene.De sitter ved siden av hornene.

Kua har to hull foran i hodet.De kalles ku-øyer.

Kuas munn kalles mule.Det er nok fordi den sier muuhh.

På den bakerste siden sitter halen…Den bruker den til å jage vekk fluer med,Så de ikke faller ned i melka å drukner.

På den øverste siden - Og den ene siden - Og den andre siden er det kun hår…Det heter ku-hår og har alltid samme farve som kua.Fargen til kua heter kulør.

Den nederste siden er den viktigste for der henger melka.Og når budeia åpner kranene så renner melka ut.Når det tordner så blir melka sur…men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå.

Kua har fire ben…De heter ku-ben,De kan også brukes til å trekke ut spiker med.Kua spiser ikke så mye,men når den gjør det spiser den alltid to ganger.

De fete kuene lager helmelk,Og når kua har dårlig mage lager den ost.I osten er det hull,Men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.

Kua har god luktesans…Vi kan lukte den på lang avstand.

Kuas valper heter kalver.Kalvens far heter okse,Og det gjør kuas mann også.Oksen lager ikke melk å er derfor ikke et pattedyr.

Den som kommer å henter kua når den blir gammel heter ku-fanger.den sitter ofte forann på biler.Så blir kua slaktet,man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe på butikken.Kuas fire ben blir sendt til snekkern.Det kalles gjennbruk.

Som man kan se er kua et nyttig dyr.Og derfor liker jeg kua veldig godt.

Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe lignende.
(Kilde: ukjent - men ej sku ønske d va ej som hadde skreve den)


ditte bildet her vise omtrent tre av kua sine sju side:)

4 kommentarer:

Kråkebolla;) sa...

så du e lille venn :P liker du kuer?

gry sa...

ja, ej e lille venn ;)
ej lika kyr mykje bedre ette den historia der :D
lika du kyr?

ane sa...

å, d va ein kul fortelling:) eg går på lærerstudie og har norsk og holde masse på m ulike fortellinger. viss eg hadde følgt bedre m i timane konne eg kanskje gitt ein god analyse på denne. d får heller bli ein aen gang. men hei! Gry! takk for koselig helsing!:) nå har eg oppdatert etter oppmoding frå deg! kom på ope hus ikveld!

ane sa...

hehe, ein bruke jo ofte sånne bilder som ein e fornøyd m sjøl siden eg bestemme bilde sjøl og sånn, vett ikkje om eg ser heilt lik ut i virkeligheten:) men takk! ps: har ikkje fått någen friarar ut i garden ennå, så framtidige giftemål e usikre :) ps2 e litt fascinert øve favorittbøkene dine-e d tull eller fakta?