søndag 14. desember 2008

Nyttig lærdom (?)

Som lærer lære en stadig nåke nytt. Forrige veke lærte ej d her (i heimkunnskapsboka t 6.kl.):


- Melkeglas ska helst skyllast i KALDT vatn. For å unngå kvite melkeringa i botnen.. Så viss du e som mej og skyl glaset ette bruk, og bruka d om igjen.. og om igjen, så e altså d her et triks uten like. Tenk alle dei åra ej he skylt melkeglaset i varmt vatn og ant fred og ingen fare.. Slik kan d altså gå.

Men no bli d andre bolla. Og andre melkeglas.





- På Island både kan og bruka dei å steike brød i jorda. Ja, du hørte rett. I jorda. D dei gjer då, e rett og slett at dei laga et høl som dei sett brøda nedi (du ska helst putte brødet i ei form først.. Viss du ikkje vil ligge på kne og ete brød ut av bakken m ei skei - her gjer du egentli som du vil; d e valgfritt m.a.o.). Viktig å bruke dei ressursane som fins.


I tillegg leste ej nettopp at dei varme kildene e så varme at en kan koke egg i dei.




Sist i ditte heimkunnskapshjørnet vil ej berre sei at:

"Smaken e som baken - forandra sej heile tida!"
(Sitat: Gry)

Det ser ut som at d her blei dagens julekalender!


1 kommentar:

ragnhild sa...

det er helt utrolig!
jeg og har bare skylla i varmt vann..men nå skal jeg gjøre som gry!herved er det ingen mjølkeringer eller barter for den saks skyld i min hage:)